ناصر کنعانی در نشست هفتگی با حضور خبرنگاران مطرح کرد: ملت ایران با تمام وجود خود نتیجه تحریمهای ظالمانه آمریکا را در سالیان گذشته حس کردند. از جمله بیماران مختلف نتیجه تحریمهای ظالمانه آمریکا را با افزایش رنج بیماری تحمل کردند. این ها نتیجه تحریمهای ظالمانه آمریکا است. تعداد قابل توجهی از کشورها از صدور داروهای خاص به ایران پرهیز کردند و نگرانی تحریمهای آمریکا علیه شرکتهای دارویی را علت این اقدام معرفی کردند.
کنعانی درباره روابط تجاری ایران و ترکیه، بیان کرد: این امیدواری وجود دارد که به هدفگذاریهای انجام شده میان ایران و ترکیه تا سقف ۳۰ میلیارد دلار برسیم ما در این زمینه خوشبین هستیم. با در نظر داشتن شراکت و ارتباطی که بین بخشهای خصوصی دو کشور وجود دارد، سالی با اهداف امیدبخش پیش رو داریم و بیش از گذشته به مناسبات دو کشور عمق میبخشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره کمکهای ایران به غزه گفت: موضوع کمک به غزه جز موضوعهای در دستور کار ایران است. ما در این مسیر تلاشهای زیادی را انجام دادیم. از طریق مصر رایزنیها انجام شد و هلال احمر ایران و مصر ارتباط داشتند و کمکهای ایران از طریق دریا به بنادر مصر اعزام و ارسال شده است. ایران کمکهایی از طریق مصر گسیل کرده است. این یک اولویت مهم انسانی است در هر لحظهای که امکان ارسال کمک وجود داشته باشد، دریغ نخواهد شد. امیدواریم در آستانه ماه رمضان گسیل این کمکها برای رفع خطر قحطی موثر باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره همکاری ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بیان کرد: ایران در چارچوب تفاهمات حاصله در همکاری کامل با آژانس است. اظهارات بیاساس و غیر فنی تاثیری بر تصمیم و اراده ایران در این ارتباط ندارد. پیشبرد برنامه صلحآمیز هستهای در چارچوب تکالیف پادمان با آژانس صورت میگیرد و ادامه دارد. آمریکا بهعنوان ناقض برجام که مقررات حقوق بینالملل را زیرپا گذاشته است، صلاحیت اظهارنظر درباره فعالیت هستهای ایران ندارد و باید به تعهدات خود عمل کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره رایزنیهای اخیر علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه با نماینده عالی اتحادیه اروپا، اظهار داشت: نشستها و رایزنیهای بین معاون سیاسی وزارت امور خارجه و نماینده عالی اتحادیه اروپا برای بررسی و تبادل نظر درباره موضوعهای دوجانبه و منطقهای و بینالمللی همواره در دستور کار بوده است. دیدار اخیر هم در ادامه مشورتهای قبلی بود. به دلیل نقش اتحادیه اروپا بهعنوان هماهنگکننده کمیسیون برجام، یکی از موضوعها درباره رفع تحریمها بود. باقری در مذاکراتی که با نماینده ویژه اتحادیه اروپا داشت، تحولات منطقهای و نیز وضعیت جنگ غزه مورد تبادل نظر قرار گرفت. در بحث مذاکرات رفع تحریمها پایبند به میز مذاکره هستیم. اگر طرف مقابل اراده داشته باشد، مذاکرات را در سریعترین وقت ممکن میتوان انجام داد.
کنعانی درباره اجرای خط لوله گاز با پاکستان، گفت: سخنگوی وزارت خارجه پاکستان با نگاه به آغاز مرحله اجرای خط لوله دیدگاه خود را بیان کرد. دو کشور مذاکرات خوبی دارند و شاهد پیشرفتهایی هم هستیم. مذاکرات فنی دو کشور ادامه پیدا خواهد کرد. فشارهای آمریکا از عوامل مخل مناسبات همافزای دو کشور است. انتظار این است که کشورهای مستقل به دور از فشارهای آمریکا منافع خود را قربانی خواستههای آن نکنند.
سخنگوی درباره تکرار ادعاها در مورد میدان گازی آرش، تصریح کرد: طرح ادعاهای یکجانبه، حقوقی را برای مدعی ایجاد نمیکند. مذاکرات در چارچوب کمیتههای حقوقی و فنی انجام میشود. مذاکراتی با کویت داشتیم و برای حلو فصل اختلافات آمادگی داریم.
کنعانی درباره تحولات دریای سرخ، اظهار کرد: اقدامهایی که در دریای سرخ شکل گرفته و رخدادهای صورت گرفته در دریای سرخ را نتیجه تحولات فلسطین میدانیم و ارتباط مستقیم با فلسطین دارد. تداوم بحران ۵ ماهه در سایه سیاست جنگطلبانه و استمرار کمکهای آمریکا باعث توسعه دامنه بیثباتی در منطقه از جمله در دریای سرخ شده است.اقدامهای یمن فقط علیه کشتی رژیم صهیونیستی است و کشتی دیگری را هدف قرار ندادند. آنها بارها گفته اند امنیت دریانوردی برای دیگر کشتیها برقرار است. ما از وجود امنیت در آبراهههای بینالمللی برای همکاریهای تجاری بهره میبریم.
سخنگوی درباره روابط ایران و عراق در زمینه انرژی، گفت: روابط میان ایران و عراق در حوزه انرژی گسترده است و طرفین سازوکار شناخته شدهای برای حفظ و تحکیم آن دارند. در چارچوب این سازوکار همکاریهای دو کشور وجود دارد.