در روزهایی که سهامداران بیش از پیش به دنبال سیاستهای حمایتی از بازار سرمایه هستند، اما سازمان بورس فقط دستور منع فروش را به بازارگردانها صادر میکند. منع فروش آنهم زمانی که بیش از ۱۰۰ سهم در صف فروش قرار دارند؟ منع فروش آن هم زمانی که بیش از ۶۰۰ سهم در محدوده منفی معامله میشود قاعدتا نمیتواند ابزار حمایتی از بازار قلمداد شود. از طرفی به گفته اکثر کارشناسان گزارش ۶ ماهه شرکتها مطلوب بوده و ارزندگی کلیت بورس بر کسی پوشیده نیست. در شرایط اینچنینی صندوق تثبیت بازار سرمایه میتواند به عنوان ابزار حمایتی وارد عمل شود و اعتدال را به بازار برگرداند. در همین راستا با سارا فلاح کارشناس بازار سرمایه به گفت و گو پرداختیم!
سارا فلاح از کارشناسان بازار سرمایه ضمن برشماری وظایف صندوق تثبیت عنوان کرد: وظیفه صندوق کسب سود نیست اما برای حمایت از بازار هم نباید خریدها را در هر قیمتی انجام دهد. معمولا این صندوق مادامی که بازار در کفهای حمایتی خود قرار دارد اقدام به خرید میکند! او ادامه داد: صندوق بیش از ۶ هزار میلیارد تومان دارایی دارد و قاعدتا نمیتواند از تمام نمادهای بازار حمایت کند. اما اکنون و بعد از گزارشهای ۶ ماهه شرکتها که P/E بازار را به ۷ تقلیل دادند، این صندوق میتواند با حمایت از سهمهای بزرگ و شاخص ساز روند بازار را تغییر دهد.
سیگنال خرید صندوق تثبیت بازار!
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: مادامی که خریدهای درشتی توسط این صندوق انجام شده و تداوم داشته باشد، میتوان سیگنالی برای بازگشت بازار باشد. چرا که همانطور که قبلا اشاره شد، اردرهای خرید صندوق تثبیت در کفهای بازار انجام میشود و واضحا در صورت تداوم روند، انتظار رشد بازار دور از ذهن نیست!
تا آخر آذر منتظر شکست سقف قبلی نباشید!
وی در آخر به موضوع جنگ اشاره کرد و گفت: پول یک موجود زنده ترسو است. قاعدتا زمانی که سایه جنگ وجود داشته باشد حرکت صعودی را نمیتوان متصور بود. از طرفی ارزش معاملات بسیار پایین بوده و علیرغم گزارشهای ۶ ماهه مطلوب شرکتها، با کمترین رشدی شاهد فشار فروش بودیم. انتظار میرود تا پایان پاییز شاخص کل باشیب مثبت اما ملایم حرکت کند.