علیرضا مناقبی، رئیس مجمع واردات در گفتگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین گفت: یکی از مشکلاتی که از دولت قبل به وجود آمد این بود که بخش تخصصی واردات را از دست متخصصین کار خارج کردند و به بخش تولید دادند، در بسیاری از موارد تجار نمیتوانند کالایی را که سالها وارد میکردند را وارد کنند و اختیار واردات این کالاها به بخش تولید سپرده شده است، لذا اولین مطالبه ما از دولت چهاردهم این است که کار تخصصی هر بخش به خودش واگذار شود.
وی تصریح کرد: ما نمیگوییم بخش تولید واردات انجام ندهد، اما دولت باید زمین بازی را یکسان کند، اگر بخش تولید وارداتی را هم انجام داد، تولیدکننده عینا تمام شرایطی را که یک بازرگان باید داشته باشد را دارا باشد، ، پس اگر این اتفاق میافتد باید از یک مسیر ثابت باشد، اگر قرار است مسیر سبز و یا قرمزی لحاظ شود باید برای همه باشد، نه این که به تولیدکننده رانت تعلق گیرد و وارکننده قانونی و شناسنامهدار نتواند کارش را انجام دهند.
مناقبی افزود: اگر قرار است تولیدکننده کالا وارد کند صرفا باید به اندازه نیاز قانونی خودش باشد، اما متاسفانه امروز شاهد این هستیم که کالاهایی در بازار عرضه شده که توسط بخش تولید وارد کشور شده است.
رئیس مجمع واردات ادامه داد: واردات توسط تاجر و بازرگان به نفع تولیدکننده است، چرا که کالا در ابعاد بالایی خریداری میشود و این در قیمت خرید و همچنین فروش موثر است. ضمن این که برای تولیدکنندهای که مشکل مالی دارد و مداوم بحث حمایت از تولید مطرح میشود، بهترین راه این است که از تجار شناسنامهدار استفاده کند که حامی تولید و کمک حال بخش تولید هستند، چون تولیدکننده نمیتواند برای یک ماه نیازش کالا وارد کند و حداقل باید برای یک سال کالا وارد کند و برای این کار باید حجم نقدینگیاش را از بین ببرد و محصور کند.
مناقبی بیان کرد: تولید، اشتغال و کارآفرینی صرفا با سفت کردن پیچ و مهره انجام نمیشود، بخش بازرگانی قطعا میتواند کارآفرین باشد که بوده و هم اشتغال مولد ایجاد کند.
به گفته مناقبی، امروز کالاهایی که وارد کشور میشود که کالاهای واسط بخش تولید، مواد اولیه و یا ماشینآلات است.
وی درخصوص ممنوعیت واردات کالا به کشور نیز گفت: واردات ۲۵۰۰ قلم کالای مصرفی از اردیبهشت ۹۷ ممنوع شده است که این هم سیاست غلطی است و با قانون اساسی همخوانی ندارد و ما فقط ممنوعیت شرعی برای ورود برخی کالاها داریم.
رئیس مجمع واردات گفت: اثر ممنوعیت واردات ۲۵۰۰ قلم کالا را امروز در بخش تولید میبینیم، انحصار ایجاد شده و از همه مهمتر پویایی بخش تولید را گرفتهایم، چون تولیدکننده دیگر رقیبی ندارد که بخواهد به لحاظ قیمتی و کیفیتی با آن رقابت کند، ضمن این که وقتی تولید پویا نیست، در صادرات هم نمیتوانیم خوب عمل کنیم. مردم هم را مجبور کردهایم و اختیار و حق انتخابشان را گرفتهایم و به آنها ظلم میکنیم.