عضو اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: رشد ۷.۷ و یا نزدیک به ۸ درصد که مرکز آمار به نوعی اعلام کرده، عمده افزایشی که احصا شده به دلیل میزان ارزش افزوده بوده، هم در صنعت و هم در حملونقل میزان ارزش افزوده افزایش پیدا کرده بود. ضمن این که مقدار این ارزش افزوده نسبت به سال گذشته بین ۵ تا ۶ درصد افزایش پیدا کرده و خود این باعث شده که یک رشدی نشان دهد. بهنظرم این رشد نمیتواند واقعی باشد فقط به نوعی اعداد افزایش پیدا کردند.
برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت اخیرا گفته است که رشد اقتصادی حوزه صنعت در ۸ سال قبل، ۱.۶ درصد بوده است، در دو سال اخیر این مقدار به ۳.۳ درصد و در سال ۱۴۰۱ بر اساس اطلاعات مرکز آمار به ۷.۷ درصد افزایش پیدا کرده است.
مهراد عباد، عضو اتاق بازرگانی تهران در اینباره به اقتصادآنلاین گفت: در سالهای اخیر با کمبود آمار مواجه بودیم و از طرفی مراجع مختلف آمارهای متفاوتی را منتشر کردهاند که همین باعث سردرگمی و ایجاد بیثباتی شده و این قضیه ادامه دارد، همچنان در میزان رشدی که احصا شده ما آمار متناقضی داریم.
عباد افزود: به طورکلی یک رشد ۴ تا ۵ درصدی محاسبه شده، البته مرکز آمار میگوید ۴.۸ و بانک مرکزی ۴درصد، این اختلافها را همیشه داشتیم و برای همین اعتماد به این اعداد و ارقام متاسفانه کم شده است. ضمن این که فرهنگی هم باب شده بعضا حتی مسئولینی که هیچ اطلاعی از آمار و ارقام ندارند، اظهارنظر میکنند و آمار اشتباه ارائه میدهند.
وی ادامه داد: رشد ۷.۷ و یا نزدیک به ۸ درصد که مرکز آمار به نوعی اعلام کرده، عمده افزایشی که احصا شده به دلیل میزان ارزش افزوده بوده، هم در صنعت و هم در حملونقل میزان ارزش افزوده افزایش پیدا کرده بود. ضمن این که مقدار این ارزش افزوده نسبت به سال گذشته بین ۵ تا ۶ درصد افزایش پیدا کرده و خود این باعث شده که یک رشدی نشان دهد. بهنظرم این رشد نمیتواند واقعی باشد فقط به نوعی اعداد افزایش پیدا کردند.
عضو اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: در سال ۹۵ ما حدود ۸ درصد رشد داشتهایم، در چند سال قبل رشد ما کاهشی بوده و اگر الان رشدی هم بوده به نوعی تازه در حال برگشتن به آمار ۷ سال قبل هستیم.
عباد گفت: در این سالها به واسطه تحریمها صنایع مختلف و شرکتهای خدماتی دچار مشکل شدند و این باعث شده تا رشد این شرکتها مختل شود. اگر واقعا یک رشد پایدار میخواهیم باید این موانع بینالمللی را که این تحریمها ایجاد کرده را برطرف کنیم تا به رشدهایی که متصور هستیم برسیم.
وی تصریح کرد: یکی از دلایل دیگری که برای رشد ۷.۷ درصدی در صنعت احصا شده، بحث رشدی بوده که شرکتها و کارگاههایی که صد نفر به بالا پرسنل دارند، داشتهاند. البته در گزارشهایی که آمده اینها را به عنوان شرکتها و کارگاههای بزرگ تولیدی نام برده، ولی بهنظرم اینها شرکتهای کوچک و متوسطیاند، در این سالها توانستهاند رشد بیشتری کنند. شرکتهای بزرگ مخصوصا اگر دولتی باشند با مشکلات بیشتر تحریمی دستوپنجه نرم میکنند و شرکتهای کوچک و متوسط چابکتر و پویاتر بودند و در این دوران توانستند رشد بیشتری داشته باشند.
عضو اتاق بازرگانی تهران اظهارکرد: در ادامه اگر میخواهیم تولیدمان رشد کند، باید حتما در صنایع کوچک و متوسطی که کالاهای صادراتی تولید میکنند که ارزش افزوده زیادی برای کشور دارد و قابل رقابت با دنیا هستند متمرکز شویم.
عباد در پایان گفت: سالها بود که تمرکز روی حمایت از تولیدکنندگان بود که در یکی دو سال اخیر به حمایت از شرکتهای دانش بنیان تغییر کرده است. بهتر است به صورت تخصصی فرصتهای رشد را شناسایی کنیم و از آنها حمایت و سرمایهگذاری کنیم تا به میزان رشدی که متصور هستیم دست پیدا کنیم.